Избрани Новини

Бивш заместник губернатор върна скандално обзаведен ведомствен апартамент

Капитанов, който изкара последните 5 месеца на длъжността си в болнични и така и не се върна на работа

Бившият заместник областен управител на Благоевград Димитър Капитанов върна в Областна администрация ключа от ведомствения апартамент №9 на улица "Иван Михайлов" 49, за чието обзавеждане скандално похарчи 13 000 лв. и се опита безуспешно да ги осребри от държавната хазна при трима областни управители, пише в. „Струма“.

Капитанов, който изкара последните 5 месеца на длъжността си в болнични и така и не се върна на работа дори да получи заповедта си за освобождаване, не е взел нищо от скъпото обзавеждане, което си бе поръчал и което всъщност все още не е платено. Така малкото жилище с площ около 35 кв. м в момента е и едно малко бижу - след основен ремонт за 7173 лв. и пълно с чисто нови и неизползвани мебели, техника, посуда и всичко останало, включително кърпите за ръце, за общо 13 000 лв. То вече е свободно да поеме следващия наемател, но това ще стане чак след като собствениците на фирмата го опразнят предвид заканата им, че ще си приберат всичко - и мебели, и техника, и ще го дадат като дарение. Другият вариант беше Капитанов да плати от джоба си мебелировката и да я отнесе в Петрич, където живее, но той категорично не се съгласи.

Неуредиците по скандалното обзавеждане блокират следващия наемател на ведомственото жилище. Това ще е новият заместник областен управител Асим Адемов, който единствен от ръководния екип на областта живее извън Благоевград и му се налага всеки ден да навърта по 200 км до дома си и обратно. Друг е въпросът, че ако фирмата-собственик на мебелите опразни апартамента, той също трябва да го обзаведе поне с елементарните неща, защото старото обзавеждане отдавна е изхвърлено.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов