Избрани Новини

Шокираща некомпетентност демонстрира „експертният” кадър на БСП Димитър Капитанов

Региони

11-10-2013, 10:05

Автор:

Георги Ангелов

Всичко от Автора

Поредното доказателство е изявление на зам.-областния управител на Благоевградска област

За пореден път лъсна липсата на каквато й да било експертност в експертния кабинет „Орешарски”. Поредното доказателство е изявление на зам.-областния управител на Благоевградска област - социалистът от Петрич Димитър Капитанов, пише Югозапад нюз.

Колосалната некомпетентност на назначения от БСП зам.-губернатор стана очевадна по време на заседание на Епизоотичната комисия към Областна администрация – Благоевград, чийто председател е петричкият социалист.

При откриването на срещата с представители на РЗИ, РСПБЗН, ОДБХ, МВР, ИАРА и журналисти, Капитанов се опита да обясни на аудиторията смисъла на термина „епизоотична” и сътвори следната крилата фраза: „Тази комисия е епизоотична, значи епизодична комисия. Периодично се събира - тогава, когато има проблем”.

За сведение на висококвалифицирания кадър на БСП уточняваме, че прилагателното име епизоотична произлиза от съществителното име епизоотия (от старогръцки epi- над и zoon животно), което означава широкомащабно разпространение на инфекциозно заболяване при един или повече животински видове на определена територия. Заболяването значително превишава нивото на заболеваемост, обичайно регистрирано на същата територия.

Фактически погледнато епизоотията е епидемия сред животните. Димитър Капитанов, който е и лидер на общинската структура на БСП в Петрич е един от кадровиците на столетницата. Заедно с червения депутат Емил Костадинов определят новите началници на всички структури в 14-те общини на Благоевградска област на земеделското министерство.

В областната управа се коментира, че от благословията на Димитър Капитанов зависят голяма част от назначенията в земеделските служби и в горския сектор.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов