Избрани Новини

Благоевградчанка се окичи с приза "Най-красиво тяло на Вселената"

Титулуваната красавица получава признанието по време на участието си в конкурса “Фотомодел на Вселената”

С тенис, ски, без никакви диети и без грам силикон 25-годишната Жана Янева се окичи с приза “Най-красиво тяло на Вселената”. Титулуваната красавица получава признанието по време на участието си в конкурса “Фотомодел на Вселената”, който се провежда в началото на октомври в Бодрум. Това не е единственото признание за Жана, през 2012 г. тя е избрана за “Мис Вселена България”, след което представя страната ни на световния финал в Лас Вегас. Там се среща със собственика на конкурса Доналд Тръмп, пише "24 часа".

Въпреки че печели няколко корони за красота, амбициите на Жана в детските и тийнейджърските години са насочени в съвсем друга посока. От 6-годишна тренира активно тенис и мечтае да стане професионален състезател. Доста палава като хлапе, непрекъснато ходи с рани по себе си, получени при поредното падане. Разбива устата си, докато прескача малък фонтан на детската площадка. Опитът е успешен, но се приземява, забола муцунка в асфалта. Наранява сериозно носа си, точно преди сватбата на чичо си, а трябва да е шаферка. Сега със смях си припомня случката, разглеждайки снимки от празненството, на които позира с голяма рана.

С тениса приключва на 15 години, защото по време на ски си чупи ръката и се налага дълго да остане извън корта. Вече практикува и двата спорта само за удоволствие. Независимо, че е родена в София, Жана завършва езикова гимназия с английски и немски в Благоевград, откъдето е родом майка . И до ден днешен семейството непрекъснато пътува между двата града.

Малко преди да завърши средното си образование, красавицата се явява на първия си конкурс - “Мис Благоевград”. Навиват я съученичките , дори една от тях я завежда на кастингите. Одобряват я, но неприятен инцидент за малко не проваля участието . Точно преди да излезе на сцената на самия конкурс, се оказва, че някой е откраднал чантата , вътре бил и банският костюм, с който трябвало да дефилира. Момичето е разколебано и се чуди дали да не се откаже.

Само, за да не развали хореографията, все пак се включва в надпреварата. Дават й друг бански, доста по-голям от нейния размер и го пооправят с безопасни игли. Без никакъв опит на модния подиум, Жана оставя зад себе си конкуренцията и печели първото място. Изявите й в тази сфера обаче приключват и следващите няколко години тя съсредоточава вниманието си върху ученето. Записва културология в Югозападния университет, в момента следва магистратура бизнес администрация в НБУ. През 2012 г. отново се връща под светлините на прожекторите, този път в конкурса “Мис Вселена България”. Явно й е писано да печели на това поприще, защото отново си тръгва с короната на победител.

Първото място й дава правото да се включи в “Мис Вселена” в Лас Вегас. Явяват се над 90 кандидатки от цял свят. Спектакълът се провежда в хотел “Планет Холивуд” в огромна зала, събираща над 10 хил души. Излъчва се директно по телевизия NBC. Жана пази много хубави спомени от този един месец. Сутрин ги събуждали в 6 часа и цял ден имали различни ангажименти.

Семейството също пътува с нея, за да я подкрепи. След шоуто си организират кратка почивка в Лос Анджелис, където посрещат коледните празници, отиват и до “Дисниленд”.

Връщайки се в България, Жана има няколко неприятни случки. Губят куфарите, а вътре са всичките спомени от уникалното преживяване - фотоапарат със снимки и подаръците от останалите участнички. След няколко дни все пак връщат багажа. В жълтите медии пък тръгват измислици, че е завъртяла главата на Доналд Тръмп, дори им приписват връзка. “Стана ми дори смешно, като го прочетох, защото нямаше нищо вярно в тези информации”, казва Жана.

Всъщност маститият бизнесмен е собственик на конкурса и дошъл да се запознае с участничките ден преди самия финал. Направил официално обръщение към всички, поздравил ги и им пожелал успех. На афтърпартито след конкурса българката се запознава лично с него. Разпитвал я за образованието , проявил интерес към България и любезно казал, че може да го потърси, ако има нужда от помощ или съвет, когато някой ден Жана отиде в Ню Йорк. Тя върнала жеста, като го поканила да посети страната ни. “Много земен човек, със страхотно чувство за хумор”, са впечатленията на красавицата от американския богаташ.

Неприятно станало заради упреците в медиите тук, че в тура с национални носии била с високи токчета. От България си носела специални обувки, но организаторите не позволили да ги сложи, защото всички момичета трябвало да носят моделите на един от спонсорите.

В началото на октомври Жана се явява на конкурса “Фотомодел на Вселената” в Бодрум, където печели приза за най-хубаво тяло. Избрали я за участие по снимки. Били около 30 участнички и две седмици редували репетициите с екскурзии, плаж и различни инициативи. “Не очаквах да спечеля каквато и да било награда, защото на повечето световни конкурси основна роля играе това от коя страна си. Общо взето печелят представителките на едни и същи държави

По време на “Мис Свят” венецуелката ми разказа, че от малка се подготвя за този конкурс. Там се заемат с бъдещите миски още когато са на 5-6-годишна възраст. Тя беше с 20 куфара и се преобличаше по три пъти на ден”, разказва Жана.

В Бодрум по време на конкурса случайно се озовава и Роман Абрамович. Огромната му яхта не успява да влезе на самото пристанище и акостира наблизо, събирайки погледите на всички. Конкурсът за красота се провежда в Амфитеатър съвсем близо до брега и в турските медии тръгва информация, че Абрамович е гледал шоуто от яхтата си. Написали, че българката била сред фаворитките му. Прибирайки се у нас, Жана отново се сблъсква със страшни измислици по свой адрес. Жълти статии съчиняват пикантни истории, щедро украсени с всякакви подробности. Твърди се, че милиардерът хвърлил око на нашето момиче, пратил охраната си да я покани на вечеря. За да е по-убедителен, бодигардът носел подарък, скрит в чантичка. Абрамович се бил усамотил с Жана на интимна вечеря и обещал да пристигне с яхтата си на нашето Черноморие. “Направо бях втрещена от написаните неща. Нямам никаква представа дали този човек е гледал конкурса. Не само не съм го виждала, но и до нас никой не можеше да се приближи. На световните конкурси винаги има изключително сериозна охрана”, отрича клюките Жана.

В момента чаровното момиче няма човек до себе си. Преди няколко месеца се разделила с приятеля си след четиригодишна връзка. В момента цялото й внимание е заето с лекциите и от време на време помага в семейния строителен бизнес. След като завърши, планира да изкара някакъв курс в Лондон, свързан със специалността, която учи. Едва ли ще участва на други конкурси, може да опита да поработи като модел в някоя чужда агенция, но след като се дипломира.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов