Избрани Новини

Събират пари и покъщнина за бедстващи семейства

Благотворителна акция след пожара в Горно Дряново

От вчера представители на кметствата във всички села на община Гърмен обикалят от къща на къща и събират дарения под формата на пари, строителни материали, дрехи, храна и покъщнина за бедстващите семейстна, чиито домове бяха погълнати от огнената стихия във втория ден от новата 2015 г.

Дарения за останалите без дом и покъщнина хора от Горно Дряново събират и всички ходжи и имами в Гърменско, като от джамиите е отправен призив за помощ към мюсюлманите от целия Гоцеделчевски регион.

Да помогнат на двете бедстващи семейства Ходжови и Медови от Горно Дряново са се ангажирали и от общинската администрация в Гърмен, ДГС - Гърмен и много бизнесмени от общината и региона, като целта е със събраните средства още през пролетта да се възстановят изгорелите къщи и имуществото на двете семейства.

Огненият ад в Горно Дряново избухна на 2 януари около обяд. Пламъците изпепелиха две къщи, а други две едва бяха спасени от опожаряване.

Часове наред - от обяд до 17.30 часа хората от селото, противопожарна техника и огнеборци от Гоце Делчев се бориха с огнения ад. В две дълги колони с кофи и подръчни материали хората от цялото село помагаха в гасенето и се опитваха да спасят нещо оцеляло от големите пламъци.

Причините за пожара в Горно Дряново все още се изясняват от следователите и полицейските спецове.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)