Избрани Новини

Извадиха тялото на загиналия граничен полицай

Тялото на загиналия граничен полицай Асен Асенов вече е извадено от обърналия се камион в дере край с. Горно Ябълково, съобщи БНР. Продължава акцията по изтеглянето на камиона от дерето.
При тежка катастрофа тази нощ край село Горно Ябълково, община Средец, загина 34-годишният служител на Гранична полиция-Русе Асен Асенов. Той е с 12-годишен стаж в системата, има две деца. При катастрофата пострадаха 14 гранични полицаи. Те са транспортирани до болницата в Бургас. Шестима полицейски служители, пострадали при пътния инцидент, са настанени за лечение там без опасност за живота. Останалите 8 пострадали служители на МВР са освободени за домашно лечение.
Асен Асенов, шофирал автомобил с висока проходимост ЗИЛ-131, превозвал е служители на МВР, участващи в специализирана полицейска операция на българо-турската граница. Около 0.30 ч. на черния път край село Горно Ябълково камионът се преобърнал и паднал по таван в дере. На мястото на инцидента са изпратени екипи на Спешна помощ, полиция и ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".
Спасителните екипи извадили 14-те пострадали гранични полицаи, но шофьорът останал затиснат в кабината часове наред.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов