Избрани Новини

Шестима гранични полицаи са тежко ранени в зверската катастрофа край с. Горно Ябълково

Служителите на реда са настанени в бургаската болница

Шестима гранични полицаи са тежко ранени в зверската катастрофа, която стана край странджанското село Горно Ябълково. Пострадалите служители на МВР са на възраст от 26 до 42 години. Те са били настанени в около 3.00 часа след полунощ в бургаската болница. Други шестима също също са преминали през шоковата зала. Те са били с по-леки наранявания и са освободени за домашно лечение. Двама от ранените граничари са настанени в Ортопедия, двама – в Неврохирургия и двама в хирургично отделение.
Един от пострадалите е със счупена ръка, а друг със счупен крак. Настанените в „Хирургия” са с контузия на гръден кош и бял дроб, а постъпилите в „Неврохирургия” имат контузии на главите.
Инцидентът стана около полунощ. Товарен автомобил ЗИЛ 131 на Гранична полиция, превозващ смяната със служители, се обърна в дере край село Горно Ябълково по пътя от Елхово към Средец.
На място загина водачът на камиона. В автомобила са пътували общо 15 служители на реда, командировани да пазят границата.
Междувременно заместник-директорът на Гранична полиция Милен Пенев съобщи в „Здравей, България“ по Нова телевизия, че медиците очакват спасителните отряди от Бургас да повдигнат със специална техника автомобила, тъй като един от граничните полицаи е затиснат под водата от каросерията. 14 души са изведени от мястото на пътния инцидент.
В Елхово е ръководството на МВР. Очаква се министър Вучков да даде брифинг за журналисти.
Ранените полицаи са се връщали от полицейска операция по българо-турската граница. Автомобилът им се обърнал в дере, наводнено след проливните дъждове.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов