Избрани Новини

Емил Бонев е новият директор на Народния театър

Той бе назначен със заповедна министър Вежди Рашидов

Новият директор на Народен театър „Иван Вазов“ e драматургът Емил Бонев.

От днес със заповед на министър Вежди Рашидов Емил Бонев ще ръководи академичната трупа на националния културен институт до насрочването и провеждането на конкурс за длъжността „директор” на НТ „Иван Вазов“, информираха от Министерство на културата. 

Емил Бонев дълги години беше директор на Драматичен театър “Н. О. Масалитинов” – гр. Пловдив. Има и над 60 роли в театъра, като още в началото на артистичната си кариера е отличен с Първа награда по актьорско майсторство на Национален преглед за драма и театър за ролята на Васил Левски в “Тайната вечеря на Дякона Левски”. 

Той завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кр. Сарафов“ през 1986 г. Има и десетки участия в кино и телевизионни продукции, режисьор е на изключително популярни постановки и сериали. Дебютната му пиеса като автор – „Морска сол“, е играна с голям успех в множество театри у нас и в чужбина и е последвана от други успешни заглавия, като: „Пакетче семки“, „Покер“ и „Кантон 117“. 

Емил Бонев има и богата биография в областта на театралната, филмовата и фестивалната продуцентска дейност. Бонев е и главен сценарист на българския сериал „Недадените“, посветен на спасяването на българските евреи през Втората световна война.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)