Избрани Новини

Народният театър остава без директор

Павел Васев се пенсионира

 Народният театър “Иван Вазов” остава без директор от понеделник. Тогава Павел Васев, който заемаше този пост от 2009 г., излиза в пенсия.

Театрали разказаха, че ще става съветник на Вежди Рашидов по международните въпроси, но самият Васев и от Министерството на културата отрекоха, пише „24 часа“.

Много е вероятно Народният театър да остане с временно управление до март. На практика тогава ще приключи цялата процедура по бъдещия конкурс за шефския пост.

Въпреки далечната дата из театралните среди вече се обсъжда кой ще е новият началник. “Няма много желаещи”, каза една от актрисите от трупата на театъра. Стефан Данаилов бил канен лично от Вежди Рашидов, но отказал, разказа друга.

“Първо трябва да се обяви конкурсът. След един месец ще се разберат имената на тези, които са подали концепции за това как трябва да се развива Народният театър. После ще излязат имената на тези, които са допуснати до конкурса. Те се определят от назначена от министъра на културата комисия, предимно от юристи. Тези, които не са допуснати, може да отправят своите възражения, включително и до Върховния административен съд. Чак след това има събеседване с комисия, защита на концепцията. Това е дълга процедура. Ако условно кажем, че се открие на първи януари, реално може да приключи между 1 и 30 март”, обясни Павел Васев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов