Избрани Новини

Симитли грейна в коледна премяна

Веднага започнаха поздравите за лапландския гост от всички деца

Дядо Коледа със Снежанка, коледни ангели и много джуджета пристигна в Симитли в студената декемврийска вечер и даде сигнал на детския парламент да запалят коледните светлини в града, пише simitli.info.

В тъмнината на централния площад в Симитли, малко преди да пристигне Дядото от Лапландия с антуража си, на сцената излязоха малките мажоретки към читалище „Св. Климент Охридски”. Докато Дядо Коледа, обикаляше с шейната си и търсеше най-шумното и весело кътче на земята в понеделник вечер – Симитли, децата продължаваха със своите изпълнения, за да може белобрадият старец да се ориентира в посоката по шума от празничния ритъм. Невероятен танц сътвориха игривите деца и младежи от ансамбъл „Веселие” точно преди Дядо Коледа да пристигне с антуража си от много малки джуджета, коледни ангели и, разбира се, Снежанка.

Веднага започнаха поздравите за лапландския гост от всички деца на ОДЗ „Радост” и ОДЗ „Ораново”- стихотворения, песни и танци.

В миг целият площад замлъкна и започна обратното броене за тържественото запалване на светлините на елхата на центъра на града. Най-красивата елха грейна и озари погледите на стотиците, очакващи рождествените светлини в студената декемврийска вечер.

Детският парламент на Симитли с празнично слово и искрени пожелания поздрави всички гости и заедно със своите съученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”- Симитли, запяха коледна песен в хор.
Елхата е символ на онова коледно вълшебство, което озарява душите ни със светлина, сгрява сърцата – с доброта и сбъдва мечти. Нека никога не преставаме да вярваме в чудото на Рождеството и в светлото начало на всяка нова година, пожелаха младите управленци на община Симитли.

Трогнат от милото посрещане в Симитли, дядо Коледа пожела най-много здраве, усмивки и сбъднати мечти, преди да отпътува за други места, при други нетърпеливи деца, край други пъстро окичени елхички...

Празникът за старт на коледните тържества в Симитли бе организиран, по традиция, от детския парламент, за реализацията помогнаха безрезервно Брано Митов и кака Поли от театралната школа към Читалището в Симитли.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)