Избрани Новини

Община Шабла е в готовност за справяне с критични ситуации през зимата

Акцентът е грижата за социално слабите и самотни и хора

Имаме списък на самотно живеещи възрастни и трайно увредени и трудноподвижни хора в община Шабла, както на диабетно болните и родилките. Плана за действие при бедствени ситуации и изготвен, съобщи проф. Райна Бърдарева, цитирана от радио „Фокус”. Тя допълни, че са освободени и приспособени за оказване на първа помощ са помещения в старата болница на Шабла, където да бъдат приютени нуждаещи се хора при евентуални бедствени ситуации.

40 000 лева са заделени за зимно поддържане. Щаба вече е направил своето редовно заседание. Сключени са вече договори с фирмите, които ще отговарят с почистването.

Най проблемните пътни участъци на територията на община Шабла са пътят Горун – Шабла, Шабла – Горичане – Пролаз, и пътят от Шабла до Фара. Между Горун и Шабла се образува своеобразно понижение, което при запълване със сняг става много трудно за преминаване. При снеговалеж пътят Шабла – Горичане – Пролез става абсолютно непроходим.

От община Шабла търсят лекар за Спешна помощ. Мястото се оваканти след пенсионирането на един от лекарите и е обявено от месеци. Имаме три екипа, които обслужват населените места в общината. Центърът не разполага с труднодостъпна техника, но при нужда им се оказва помощ.

Общината разполага със Социална трапезария и патронаж. Работим в момента по документацията за разкриване на филиал на Социалния патронаж в село Ваклино, заяви Бърдарева.  130 души обслужва социалното звено и се оказва, че този капацитет е недостатъчен. Затова именно се налага и разширяване на услугата с предстоящото разкриване на филиал.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов