Избрани Новини

В Банско посрещат подготвени зимния сезон

Проверките ще има и по време на сезона с цел да се избегнат евентуални нарушения

Това стана ясно по време на организирана работна среща между министърa на туризма Николина Ангелкова, кмета Георги Икономов, контролните органи и туристическия бизнес. Според представителите на Комисия за защита на потребителите, НАП, „Охранителна полиция“, РЗИ, Агенция „Митници“, Агенция за безопасност на храните, Държавна автомобилна агенция, ДНСК, Пожарна безопасност и защита на населението,Планинска спасителна служба, БЧК, които са направили предварителни проверки на обектите в Банско, курортът има готовност да посрещне любителите на ските. Проверките ще продължат и по време на сезона с цел да се избегнат евентуални нарушения в заведенията за хранене, нощните клубове и местата за настаняване.

„Събраните данни показват, че градът е готов за посрещането на гости и за започване на зимния сезон. Очакваме 5% среден ръст на туристите, като основно те ще бъдат от съседните на България държави. По време на Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени се очаква броя на туристите, които ще дойдат в Банско, значително да се увеличи. Давам заявка срещи като днешната да станат традиция, за да може да разрешаваме проблемите в туризма в пряк диалог с бизнеса. Благодаря на кмета Икономов за неговото активно участие и ангажираност по въпросите за туризма“ – каза министър Ангелкова.

„Благодаря на министър Ангелкова за днешното посещение и пожелавам успех на новото министерство, защото туризмът е сред водещите отрасли на националната икономика. Той трябва да получи адекватна подкрепа от държавата за създаване на нови ски зони, със законодателни промени, които да реагират адекватно на ситуацията в бранша. Надявам се, че ще бъде оказана подкрепа от Правителството за решаване на основния проблем за Банско – построяването на втора кабинкова линия. Радвам се, че и един въпрос, който съм поставил на най-високо ниво, а именно проблемът с издаване на многократни визи за турските туристи, вече е решен. “ – заяви Икономов в рамките на работната среща.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов