Проверяват качеството на храната в заведенията в Банско и Разлог

Започнаха масови проверки в курортните градове

Започнаха масови проверки на заведенията в Банско и Разлог ден преди официално да бъде открит зимния сезон, заяви Цветанка Цончева от Областната дирекция на БАБХ пред БНР.

Проверките са установили, че повечето ресторантьори спазват нормите за хигиена и безопасност за храните. При нарушителите е констатирана по - слаба организация за създаването на необходимите условия.

Цветанка Цончева добавя, че културата на обслужване тази година е по - висока от преди.

Проверки ще бъдат извършени на цялата територия на Банско и Разлог, като акцията е съвместна между Българската агенция по безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите, Министерството на икономиката и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.



Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"