Избрани Новини

Хеликоптер за спешни спасителни акции в Пирин ще има в Банско

Това съобщи министър Ангелкова на среща в зимния курорт

На специална площадка в Банско ще има хеликоптер за участие в спешни спасителни акции в Пирин. Машината ще бъде ситуирана на място, подходящо за бързо излитане и кацане. Летателната техника ще бъде в помощ на планинските спасители по издирване на изгубени или пък попаднали в лавини в недостъпните места в планината. Това стана ясно на среща с министър Николина Ангелкова в зимния курорт по покана на кмета Георги Икономов. На срещата присъстваха представители на туристическия бранш, всички контролни органи, полиция и концесионерът на ски зоната, информира 24 chasa.bg.

"Градът е напълно готов за началото на активния сезон, показват данните от проверките на институциите", отбеляза министър Ангелкова. Тя подкрепи намеренията да бъда изградена втора кабинкова линия, за да се намалят опашките от скиори пред единствената, водеща към ски зоната.

В близките дни Министерството на туризма ще инициира дискусия с представители на МОСВ, Министерството на спорта и еколози за изграждането на втората кабинка. "От години Банско настоява за това, а решение не е намерено. Надявам се след едно такова широко обсъждане да се стигне до положително решение на проблема", допълни министърът.

През този сезон се очаква ръст на туристите около 5%, като отново най - многобройни ще са тези от съседните ни страни. Започна да се решава проблемът с визите на турските туристи, като те ще могат да получават многократни.

 

 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов