Избрани Новини

Адвокатите на Галеви с покана за пътуване до Сейшелите

Процесът се води в кюстендилския съд от три години и е почти в стартовата му фаза

Комисията за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин изпратила покана до служебните защитници на Братя Галеви да пътуват до Сейшелските острови за разпит на свидетелите по делото за конфискация на имуществото на бившите барети Пламен Галев /46 г./и Ангел Христов-Геле /45 г./, сподели вчера кюстендилският адвокат Анани Константинов /70 г./. Процесът се води в кюстендилския съд от три години и е почти в стартовата му фаза.

От комисията настояват да бъдат разпитани 7 свидетели от Кипър, Гърция и на Сейшелските острови. С техните показания ще се установява връзката на Галеви с дружествата "Макс лимитит" и "Пи ей джи норд адамс лимитит".

"Ние няма да пътуваме до Сейшелските острови, тъй като няма никаква гаранция, че после ще ни бъдат платени разноските. Държавата е закъсала толкова много, че едва ли ще се осигурят средства за такова прескъпо посещение на адвокати до Сейшелите. Пък и процедурите са много дълги и отнемат доста време", заяви Константинов, който е служебен адвокат на Пламен Галев по това дело, цитиран от "Труд".

По предварително изготвен въпросен лист и на принципа на "правната помощ" със съответните страни ще бъдат потърсени показания на хора, съдружници, контрагенти и др., с които бившите барети са имали бизнес отношения. Ако решат да пътуват, защитниците на братята ще трябва да платят сами пътуването до споменатите дестинации, а след това съдът ще възстанови разходите им, ако те покажат намерени съществени доказателства по хода на делото.

Според юристи, спокойно може да се ползва видео конферентна връзка или пък да се съберат съответните доказателства по документи и от архива по делото и не са необходими излишни харчове.

Следващото заседание по процеса за конфискация на имущество за 4 250 189 лева на изчезналите през май 2012 г. Галеви е насрочено за 17 декември т.г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)