Избрани Новини

Очакват Братя Галеви в изборния ден?

Те отново са в избирателните списъци

Както Blagoevgradutre.bg  съобщи, имената на Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви, отново "цъфнаха" в избирателните списъци в село Ресилово. Без значение, че двамата получиха присъда за 5 години лишаване от свобода за организиране на престъпна група за рекет и принуда, те имат право да упражнят правото си на глас на изборите, насрочени за 5 октомври.

Потърсихме за коментар РИК-Кюстендил, от където ни увериха в следното:" Пламен Галев и Ангел Христов наистина фигурират в избирателните списъци в село Ресилово, община Сапарева баня. Съгласно Изборния кодекс Главната дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерството на регионалното развитие предоставя данните за лицата, които излежават присъди. В този случай обаче, такава има, но Галев и Христов не я излежават. За да бъдат заличени от списъците тези лица би трябвало да излежават присъдата си и не би следвало да са в избирателните списъци. "

Екипът ни се допита и до адвокат от Благоевград, който бе категоричен, че разковничето в този случай се крие във факта, че Пламен Галев и Ангел Христов не излежават наложената им присъда и това е причината да получат правото си да гласуват на предстоящите избори.

На сайта на община Сапарева баня, където фигурират списъците от избирателните секции в село Ресилово, могат да бъдат видени имената на Пламен Галев и Ангел Христов, като непосредствено до имената е изписан техният постоянен адрес ул. "Хан Крум" 25.

Освен тези списъци, съществуват и такива за заличените имена от избирателните секции, но имената на двамата не бяха сред тези, които нямат право да гласуват.

А в селото остава въпросът: "Ще се появяват ли Пламен Галев и Ангел Христов на изборите на 5 октомври?". Съселяните им, както и униформените, обаче са категорични, че това няма да се случи, затова не се налага да бъдат предвидени специални мерки. Ако все пак това се случи, Галев и Христов ще бъдат задържани и ще трябва да излежат петгодишните си присъди.

Последната информация за местонахождението на Братя Галеви е, че те се намират във Венеция.

Напомняме, че имената на двамата фигурираха и в избирателните списъци за евроизборите, които се проведоха през май тази година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов