Избрани Новини

Поредни два акта на собственици на коне в Дупница

Санкциите са от 100 до 400 лева

Служителите от "Екоотдела" към Община Дупница съставиха нови два акта на собственици на коне, информира zadupnitsa.com. Двете животни са заловени вчера в района на жк."Бистрица" на детската площадка зад бл.51, а сигналът е подаден от жители на квартала. Заловените коне са настаниха временно до установяване на собствениците в бившия стопански двор в село Бистрица. Санкциите са в размер от 100 до 400 лева съгласно Наредбата за отглеждане на домашни животни, птици и пчелни семейства на територията на община Дупница.

Животните ще бъдат регистрирани с името на собственикът си чрез поставяне на чип. Това са поредните два акта, съставени от Екоотдела в рамките на само 10 дни, след като бяха предприети крути мерки по разрешаване проблема с безстопансвеното пускане на коне.

Ако бъде установен свободно движещ се кон без стопанин или пастир, той бива прибиран от Общината. Ако животното в 14 - дневен срок не бъде потърсено, ще бъде обявявано на търг съгласно закона за опазване на селскостопанското имущество, допълват от кметството.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)