Избрани Новини

В Сатовча събраха над 3 000 лева за болни деца

Един лев от сърце за лечение на болно дете

Тази благотворителна кауза не спира да преследва община Сатовча. Всеки жител може да подкрепи начинанието и да внесе средства в общинския фонд „С един лев в помощ на болните деца от община Сатовча". Кметството направи отчет за постъпленията за второто четиримесечие на тази година - от 1 май до 1 септември.

По сметката на фонда са постъпили общо 3309,31 лева. По решение на Комисията за първото четиримесечие на 2014 година са раз- ходвани общо 2145 лева. От тези пари 500 лева са дадени за подпомагане на Виктор Мехмедов Бошнаков от село Слащен, 245 лева - за Орлин Димитров Ковачев от село Сатовча, 400 лева - за Мехмед Мехмедов Таиров от село Фъргово и 1000 00 лева - за Николай Николаев Мандев от село Кочан. Общо постъпилите средства от началото на съществуването на фонда от 2006 г. до 1 септември тази година са в размер на 71 553,90 лева. Общо изплатени по решения на Комисията към същата дата са 57 387,59 лева. Наличните средства в набирателната сметка пък са 14 166,31 лева. Общо подпомогнатите деца са 41, като 9 от тях са получили помощ два пъти. Все повече хора се включват в общинската акция, чиято цел е финансово да се подпомагат деца и младежи от общината до 18 години, нуждаещи се от лечебни процедури в страната и чужбина, пише "Стандарт".

„Всяка година в навечерието на Коледа организираме благотворителен бал за болни деца и деца сираци. По 500 лева от сумата се дават на бъдещите абитуриенти, останалите средства се разпределят по равно между другите деца", казва кметът на община Сатовча Арбен Мименов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов