Избрани Новини

Благоевградчанин обвинява лекар за смъртта на съпругата си

Болната била препращана от отделение в отделение

Благоевградчанин обвинява лекар от Благоевград за смъртта на съпругата си, съобщи БНТ.  Крум Палахански твърди, че тя е размотавана в различни отделения на благоевградската болница. Това според него довело до забавяне на лечението, което е причина за фаталния край на болната жена.

На 30 октомври Катя Палаханска получава болки в сърдечната област, затруднено дишане и замайване. Жената отива в Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград, където й правят кардиограма и й оформят документите за настаняване в Кардиологично отделение. Дежурният лекар там дори не погледнал изследванията й, твърди съпругът на починалата жена.

Крум Палахански: "Тя я погледна в лицето и казва, тя я познава "Кате, ти не си за тука" и я върна. – А прегледа ли я? – Не я прегледа. Нито документите погледна, да погледне с каква диагноза я изпращат от Бърза помощ."

Крум и съпругата му се връщат обратно в спешния център. Правят нови изследвания на жената и я изпращат този път във Вътрешно отделение. Лекарят я преглежда и казва, че не е за там, а за Кардиологично отделение.

Крум Палахански: "Качих се горе в Кардиологично отделение, при същата лекарка и й казах – съпругата ми е много зле, просто умира. Тя каза, обеща: "Аз ще сляза да видя" и така не слезе."

Час по - късно Катя умира. В смъртния акт пише, че причината е инфаркт. Съпругът й е изпратил жалба до директора на болницата.

Даниел Петров, говорител на МБАЛ - Благоевград: "Запознати сме с пациента и със случилото се. Изпълнителният директор е назначил проверка, която ще установи случилото се – кой е виновен, има ли виновен, няма ли."

Крум се надява след проверката да има наказани, за да не се случи същото на други хора, нуждаещи се от медицинска помощ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)