Избрани Новини

МБАЛ-Благоевград търси млади лекари, нуждае се от над 250 човека персонал

Повече от година доктор Атанас Цветков е на стаж в урологичното отделение на благоевградската болница

Около 100 лекари и повече от 150 медицински сестри трябва да бъдат назначени на работа в благоевградската болница, за да бъде изпълнен стандартът за предоставяне на медицински грижи в най-голямото лечебно заведение в Югозападна България. За да привлекат повече млади лекари, ръководството на болницата е закупило модерна и скъпоструваща апаратура в почти всички отделения и са въведени стажантски програми, с които да се плаща допълнително на бъдещите специалисти, предаде БНТ.

Повече от година доктор Атанас Цветков е на стаж в урологичното отделение на благоевградската болница. Разказа, че колегите, с които е учил работят в клиники в Германия, а други пък предпочели частни болници в столицата, защото там се дават по-големи заплати.

От ръководството на болницата казаха, че повечето млади лекари напускат отделенията след 4-5 години работа, когато натрупат опит и се научат да поставят диагнози с помощта на медицинската апаратура. Директорът на многопрофилната болница - доктор Владимир Пандев каза, че за да задържат медицинския персоналът през последната година са увеличени заплатите с около 20% и са въведени програми за допълнително заплащане на труда на лекарите-стажантите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов