Избрани Новини

Пропускателен режим за големия асансьор в болницата, ще плащаме и за паркинг

На пресконференция изпълнителният директор на "МБАЛ-Благоевград" АД Владимир Пандев засегна наболели проблеми

Както ви съобщихме, на последното заседание на ОбС - Благоевград бе поискана неговата оставка от лидера на общинската структура на ГЕРБ Йордан Андонов. Причина за това стана големият асансьор в сградата на бившата поликлиника, който по думите на Андонов е недостъпен за лекари и пациенти.

Владимир Пандев не отрече, че доста често се случва при авария на асансьора това да възпрепятства работата в Спешно приемно отделение Благоевград. Според директора при евентуална авария се налага пациентите да бъдат носени на ръце до четвъртия етаж, което е недопустимо. Той поясни, че е въведен ограничителен режим при ползването на асансьора, който е специално пригоден за колички и пациенти, които са трудно подвижни, като по тази начин от болничното заведение целят да се предпази асансьора от пренатоварване и аварии.

На пресконференцията бе засегнат и наболелият проблем, свързан с безразборното паркиране в района на болницата. Преди заседанието миналата седмица бяха предложени два варианта за решаването на този проблем, а именно да се въведе пропускателен режим и такса за колите или общината да направи района около лечебното заведение „синя зона”. В допълнение на предложението се посочва ограничителния режим да предлага 1 час безплатен престой, след което да се заплаща, както на регламентиран платен паркинг.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов