40 фитнес уреда монтират в двата нови парка в Благоевград

В момента се извършват дейности по поставянето на 40 фитнес уреда - 20 в парка на ул. „Даме Груев”

Община Благоевград продължава облагородяването на новоизгражданите паркове срещу Американските общежития и в благоевградския квартал „Еленово”. Благоустройствените дейности са част от политиката на общинското ръководство за развитие на спортната култура в града.

След като бяха монтирани нови уреди в парк „Бачиново”, в момента се извършват дейности по поставянето на 40 фитнес уреда - 20 в парка на ул. „Даме Груев”, 20 в парка в квартал „Еленово”.

Досега в ноизградените паркови площи са изградени мрежи от алеи, засадени са нови растителни видове, оформени са красиви градинки с цветя, асфалтиран е паркингът на парка по поречието на Благоевградска Бистрица, информират от пресцентъра на общината.

Функционират и новите детски площадки в двата парка. Общинското ръководство е помислило за любителите на екстремните спортове, които могат да карат скейтборд и ролкови кънки на съобразените с изискванията рампи. Тези, които търсят спокойствие, могат да потърсят уюта на новите беседки, които имат изглед към реката. Около брега е монтирана и предпазна ограда.

Освен фитнес уреди и скейтборд рампи, благоевградчани могат да използват и изграденото в парка на квартал „Еленово” игрище за волейбол.

В момента текат довършителните работи и по двата парка, но въпреки това, жители и гости на града вече се възползват от красотата, спокойствието, фитнес уредите и детските площадки. Новата паркова зона буди интерес и с оригиналните си архитектурни решения и нововъведения. Тя е съобразена със съществуващата екосистема и климатични особености. Предстои монтирането на чешми и довършване на специален паркинг, предназначен за хора с увреждания.

Нововъведенията в парковете за отдих са част от програмата на кметския екип „Камбитов” за повишаване качеството на живот в града и се реализира по проект „Зелена и достъпна градска среда“ в Благоевград.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"