Избрани Новини

Нови учебни зали отвориха врати днес в ПГ „Иван Хаджиенов“

В учебния корпус ще се обучават учениците по специалността „Мехатроника“

Пред присъстващите представители на бизнеса бе направена презентация на нов, съвременен програмен продукт за работа с машини с цифрово-програмно управление.

На представянето присъстваха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, бивши директори на училището начело с доайена Христо Гъдев, възпитаници на техникума, вече доказали се инженери.
В своето приветствие към всички присъстващи гости и учители в ПГ директорът Мариана Демирева сподели своята радост от успешното развитие на учебното заведение. Само преди няколко години то е било в незавидно състояние, както на материалната база, така и на приема на ученици, желаещи да учат в него. С общите усилия на целия колектив и с изключителната подкрепа на кмета Галина Стоянова, тогава в качеството си на заместник-областен управител на област Стара Загора, техникумът е изправен на крака. Днес той е горд с реновираната си сграда, с обновените класни стаи и материалната база, с редицата проекти, които изпълнява, и с най-новата придобивка – учебния корпус по специалността „Мехатроника“.
Несъмнено огромен принос има бизнесът на Казанлък като „Арсенал“ АД и лично неговият изпълнителен директор Николай Ибушев, фирмите „Хидрокар“ , „Крес Д“, „Хидропневмотехника“, "Строителна механизация", „Мартех“, „Венди 101“, „Д-р Комп“, „Техсофт“ и много други, които подкрепят усилията на училището да се възроди като професионално учебно заведение, подготвящо качествени кадри за машиностроенето.
„Професионалното образование е нужно на България - подчерта в словото си кметът Галина Стоянова. – Нашата икономика се нуждае от професионални кадри в различни сфери, за да се развива. Макар и доскоро на това да не се обръщаше внимание, фирмите и компаниите имат нужда от добре подготвени специалисти в машиностроенето. Именно училище като ПГ „Иван Хаджиенов“ подготвя тези специалисти, а бизнесът им предоставя възможност и добри условия да работят.“ Кметът поздрави за добрата работа директора Мариана Демирева и целия учителски колектив. Тя отправи поздравления и към Рени Червенкова, директор на ПГ по лека промишлености туризъм, която бе уважила своите колеги. „Само когато сме заедно, Казанлък ще върви уверено напред“, каза кметът Галина Стоянова, подчертавайки необходимостта учебните заведения в града да се подкрепят и да си помагат.
За добрата симбиоза между ПГ „Иван Хаджиенов“ и бизнеса говори и фактът, че много от практиките са изнесени по фирми, а самите фирми подпомагат учебния процес.
Развитието напред на механотехникума в Казанлък продължава – предстои поредният проект в учебното заведение, за който току-що е обявена публична покана за избор на изпълнител, обяви добрата новина директорът Мариана Демирева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов