Избрани Новини

Осем театрални трупи гастролират в Плевен през ноември

Разнообразие на есенните вечери предлага плевенската театрална сцена

Осем театрални трупи гастролират в Плевен през ноември, показва културният афиш в града.

Театралният маратон бе открит от Народния театър "Иван Вазов" с постановката "Аз плащам" и звездата на театъра и киното Аня Пенчева. А в пиесата "Мъжът на жена ми", постановка на Мариус Куркински, блестящо се представи в главната роля Мария Сапунджиева.

Актрисата Албена Михова пък се изяви в постановката на Шуменския театър "Чер хайвер и леща".

За разлика от останалите трупи, които идват предимно с комедии, театърът от Разград привлече вниманието с българско заглавие - "Крадецът на праскови" по Емилиян Станев, постановка на Бойко Илиев.

Веднага след него театър "София" събира зрителите с пиесата "Тирамису", а на 12 ноември с пиесата на Александър Вампилов "Вътре с двата крака" ще напълни салона театърът "Рачо Стоянов" от Габрово.

На 20 ноември се очаква трупата на театъра от Монтана с пиесата "Колкото - толкова", постановка на Юри Статков.

Почти в края на месеца ще гастролира и трупа от Южна България. Театърът "Гео Милев" от Стара Загора ще покаже обичано заглавие от родната класика - "Албена" на Йордан Йовков.

В дните между гостуващите театри се изявява трупата на Плевенския "Иван Радоев", която поддържа интересни заглавия в своя афиш - "Женитба" от Гогол с Николай Урумов в главната роля, "Народен враг" от Ибсен, "Мерилин Монро - възход и агония", постановка на Елена Баева, "Сън в лятна нощ" от Шекспир.

Есенните вечери през ноември ще се запомнят в Плевен с разнообразието на театралните срещи, на които любителите на това изкуство имат възможност да присъстват, предава БТА.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов