Избрани Новини

Две акции за спазване движението по пътищата започват от МВР

Ще контролират шофьори и пешеходци през целия ноември

Полицията започва традиционната си кампания "Зима", съобщиха от пресцентъра на МВР. В рамките на акцията ще се състоят две кампании за подобряване на пътнотранспортната ситуация в страната.
"Безопасно шофиране през зимата" е планирана за времето от 3 до 30 ноември и в рамките на кампанията дейността на
полицейските служители ще бъде насочена към превенция и предоставяне на практически препоръки за безопасно шофиране при зимни условия.
През втория етап на кампанията, от 17 до 30 ноември, ще бъдат извършени полицейски операции, в т.ч. и по метода
"широкообхватен контрол", включително на техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи, уточняват от Главната дирекция "Охранителна полиция". Специализираните полицейски операции ще се извършват на подходящи места край пътя, като ще се извършват проверки с уредите за регулиране на фаровете.
Втората кампания - "Водачи и пешеходци за толерантност на пътя" е планирана за времето от 10 до 16 ноември, дни - обявени като Седмица за пешеходна безопасност, посочват от МВР. По време на кампанията ще се контролира спазването от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и даването на предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. При установяване на нарушения ще бъдат налагани санкции.
На 16 ноември служители на "Пътна полиция" ще се включат в отбелязването на Световния ден за възпоминание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов