Избрани Новини

38 водачи глобени днес за ползване на телефони по време на шофиране

При спец акция констатираха многобройни нарушения

Масово неспазване на Закона за движение по пътищата в Стара Загора. Днес бе извършена специализирана полицейска акция, насочена към контрола над водачи на моторни превозни средства, използващи мобилен телефон по време на шофиране.
Наложени са общо 56 глоби с фиш. От тях 38 са за водачи на леки автомобили, използващи мобилни телефони по време на шофиране, за неизползване на обезопасителен колан - 1; за неправилно движение по пътното платно – 1 бр; за нередовни пътни документи - 1; за неправилно паркиране са санкционирани 12 водачи; за неспазване на пътни знаци и сигнали -1 и 2 глоби за неправилно пресичащи пътното платно пешеходци.
За времето от 09:00 ч до 14:00 ч са проверени общо 59 моторни превозни средства, както и 2 пешеходци. Констатирани са 61 нарушения, от които 5 акта – 2 за преминаване на червена светлина на светофарната уредба, за отнемане на предимство на пешеходец – 1 бр., за неправилно паркиране и нередовни пътни документи – 1, за използване на мобилен телефон и нередовни пътни документи също 1.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов