Избрани Новини

Дупничанинът Любомир Васев втори на Гран При Айтос

66 участници се състезаваха на Републиканския шампионат по мотокрос

Завърши 10 - тият последен кръг на Републиканския шампионат по мотокрос за тази година. На мотополигона в град Айтос пред близо 10 000 зрители по време на състезателния уикенд,  66 участници от България се състезаваха в различните класове. В клас МХ2 победата грабна дупничанинът Любомир Васев с /Ямаха/, втори остана Георги Георгиев /Сузуки/, а трети – Кристиян Ангелов /Ямаха/. Един от лидерите Майкъл Иванов /Хускварна/ имаше проблеми  заради няколко падания и повреда в мотора през първия манш. Майкъл и екипът му стабилизираха машината за втория, където той спечели, но заради едва 8 - те точки от първия манш, Иванов остана 4 - ти с актив от 33 точки. Въпреки това обаче Майкъл е шампион на България в клас МХ2 и както е известно, от догодина той ще кара в Световния шампионат в същия клас заедно с друг наш сънародник – Петър Петров. Любомир Васев /Ямаха/ се нареди на второ място в крайното класиране. Васев спечели преди близо две седмици Източноевропейския шампионат.

Трасето в Айтос беше в идеално състояние, а времето благоприятно за зрители и участници, като температурите бяха около 12 градуса. В клас МХ шампион за тази година стана Юлиян Райчев /Кавазаки/, който вчера остана на 2 - ро място в крайното класиране въпреки победата си в първия манш. Във втория обаче остана зад лидера Веселин Малинов /Ямаха/. И двамата събраха по 47 точки, но предимство в крайното подреждане има състезателят с по - предно класиране във втория състезателен манш. По този начин Малинов стана победител в Айтос, Райчев се нареди втори, а Теодор Гигов /Кавазаки/ – трети.

С Гран При Айтос бе закрит официално Сезон 2014. Но любителите на мотокроса ще могат да се насладят на спорта още следващия уикенд, когато ще се проведе традиционният мотосъбор в град Бобошево за 58 - а поредна година, съобщи zadupnitsa.com.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов