Избрани Новини

Дупничанин стана шампион на Източноевропейския шампионат по мотокрос

Любомир Васев грабна първото място в клас МХ2

 

В клас МХ2 в спор за първото място в крайното класиране на шампионата бяха двама българи- дупничанинът Любомир Васев /Ямаха/ с 241 т. и Кристиян Ангелов /Ямаха/ с актив от 235 точки. През целия сезон двамата караха великолепно и заслужено взеха първите две места. Любомир Васев освен това стана шампион и при младежите. 

След изминали девет кръга от Източноевропейския шампионат по мотокрос, през изминалия уикенд предстоеше и последния кръг за 2014 година в Молдова. На трасето край град Хинчести най- добрите във всички класове обаче не можаха да покажат уменията си, тъй като домакините имаха проблем с обезпечавене на медицинското обслужване на пистата и българската федерация отказа участие, като замени Молдова със състезание в Главеница близо до Русе. България е представена от десет състезатели в различните класове в Източноевропейския шампионат, като страната ни е с огромни шансове да стане и отборен шампион, след като нашите състезатели са спечелили общо 125 точки в класирането, а след нас са Сърбия /97т./ и Румъния /96т/. Крайното отборно класиране обаче все още не е ясно, тъй като в Молдова състезание все пак се проведе и в него участваха домакините и няколко от румънските представители.

Предпоследният кръг на Републиканския шампионат ще бъде на 25 и 26 октомври на мотополигона в Хасково, предаде zadupnitca.com.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов