Избрани Новини

Община Симитли инвестира над 600 000 лева в инфраструктурата

Средствата са осигурени от собствените приходи в хазната

Община Симитли задели 630 000 лева в ремонт на улици и реконструкция на прилежаща инфраструктура в град Симитли и населените места в общината. Средствата са осигурени от собствените приходи в хазната. Местният парламент гласува парите за капиталов разход на последното си редовно заседание, съобразно необходимостта от неотложни ремонти в населените места.
315 000 лева ще бъдат инвестирани в благоустрояване на ул. „Александър Стамболийски” и ул. „Ленин” в село Крупник, ремонт ще бъде извършен и на ул. в село Долно Осеново, съобщава simitli.info. От парите са предвидени и средства за увеличаване на габарита и пропускателна възможност на моста над централното дере в град Симитли, намиращ се непосредствено до дома на книгата.
Още толкова, 315 000 лева са планирани от общинските приходи за благоустрояване на улици, паркинги и прилежащи към тях територии в град Симитли. Ще бъдат ремонтирани ул. „Свобода”, ул. „Плиска”, ул. „Зеленка”, ул. „Трети март”, ул. „Кокиче”, паркингът пред ПУ – Симитли, паркингът пред градската баня, паркингът пред бившата сграда на АПК, градски пазар.
По силата на решението на общински съвет, предстои кметът на община Симитли да предприеме необходимите правни и фактически действия за реализиране на инвестицията за подобряване на инфраструктурата в населените места в общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)