Избрани Новини

При ново активиране на свлачището край "Предел" спират камионите

В момента се монтира светофарна уредба

При наличие на ново активиране на свлачището движението на тежкотоварни автомобили през прохода Предел за град Банско ще бъде спряно. В момента се монтира светофарна уредба, патрулни коли на Областна дирекция на МВР Благоевград ще обезопасяват превантивно движението по пътя Симитли-Разлог. Временната организация на пътя се налага поради срутване на подпорна стена след падналите дъждове през изминалото денонощие.

Участъкът е обезопасен и движението се извършва в една лента, съобщи днес областният управител Димитър Димитров, на база доклад от мястото на инцидента за състоянието на пътя от директора на Областно пътно управление Благоевград - Христо Атанасовски. Дежурни служители от пътното управление ще докладват за състоянието на трасето денонощно. Конструктор на фирма вече е обследвал района, геодезисти извършват замервания, до края на работния ден деня ще бъде изготвено проектно предложение за ремонт на свлачището, каза Димитър Димитров. Според него, до два-три дни започва и укрепването на съоръжението, за да се възстанови, възможно най-бързо, нормалното движение по пътя.

Благодаря за незабавно взетите превантивни мерки от страна на г-н Атанасовски и директора на ОД на МВР Благоевград г-н Митов, апелирам шофьорите да карат с повишено внимание в района. Проверка на място, по-късно през деня, за ефикасността на взетите превантивни мерки, ще бъде извършена и от екип на Областна администрация Благоевград, водена от Димитър Димитров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов