Избрани Новини

Подпорната стена на пътя към Предел е на половин век

Трафикът е затруднен

Подпорната стена на пътя между Симитли и Банско в района на село Градево, която рухна тази сутрин и откъсна част от лентата на важната пътна артерия, е строена през 60 - те години на миналия век, предаде е-79.com. Високата 5 метра и дълга 35 метра стена е каменна, като при рехабилитацията на пътя преди няколко години е надстроена с 1 метър бетон, без да бъде усилена каменната основа отдолу.

Според инженерите от Областно пътно управление няколко са факторите, довели до рухване на стената, като основните са възрастта й, както и големият трафик по пътя за Банско.

Трафикът в момента е затруднен, като движението се извършва само в едната лента. От КАТ апелират шофьорите да карат с повишено внимание в района.

По въпросната подпорна стена се бяха появили цепнатини още преди няколко дни. Благодарение на превантивните мерки, които бяха взети и движението в продължение на 50 - ина метра се осъществяваше само в едната лента, не се стигна до пътен инцидент.

Строежът на нова подпорна стена започва възможно най - скоро, като никой от областно пътно управление не се ангажира с краен срок. За ремонта на отсечката са нужни около 600 хил. лева, а само за укрепването на подпорната стена поне 200 хил. лева. Специалистите обаче са категорични, че пари за ремонт на важната пътна артерия ще се намерят.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)