Избрани Новини

Кметът на Кюстендил: Очаквам утре ДПС да оттегли кандидатурата на Бат Сали

„За нас не е от значение кой е в листата на ДПС, ДПС няма депутат от Кюстендил”

"Очакваме утре на среща с председателя на ДПС Лютви Местан да бъде оттеглена кандидатурата за 10-ти МИР Кюстендил на ДПС - заяви пред журналисти кметът на Кюстендил Петър Паунов - Когато това се случи, ще имаме основание да се поздравим".

Той допълни, че трябва да се случи и промяната на избирателната система в мажоритарен вид. На въпрос дали Лютви Местан е потвърдил, че ще присъства на въпросната среща, Петър Паунов заяви, че го очаква. „За нас не е от значение кой е в листата на ДПС, ДПС няма депутат от Кюстендил”, каза още Петър Паунов.

Неговите очаквания са Народното събрание да започне работа без един депутат, а именно този – от 10-ти МИР Кюстендил. Според кмета общественото недоволство не е намаляло и хората очакват резултата от утрешната среща. „Не искам да мисля какво ще се случи, ако няма споразумение. Надявам се на конструктивно решение – ние сме дали правилен ход и очакваме решение от тяхна страна”, заяви Петър Паунов.

Според него ново разпределение на мандатите може да стане след решението на съда, а дотогава депутат от ДПС не трябва да полага клетва като представител от Кюстендил. Всички политически сили и експерти са категорични, че това разпределение е несправедливо и кюстендилци ще продължат да отстояват тази позиция.

Междувременно кюстендилци започнаха да се събират на обявения за тази вечер протест срещу разпределението на депутатските мандати в региона и по-точно определянето на Александър Методиев от ДПС като депутат от Кюстендил.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)