Избрани Новини

Асен Блатечки със "Смях в залата" в Кюстендил

Хасковският театър гостува на кюстендилци

Комедията „Смях в залата" от Майкъл Фрейн ще бъде представена в Кюстендил, предаде Дарик.
Представлението е на хасковския театър "Иван Димов". Постановката е на Асен Блатечки, сценографията на Антония Попова. В нея участват Асен Блатечки, Калин Врачански, Яна Маринова, Невена Бозукова, Милена Маркова, Алексей Кожухаров, Стефан Щерев - Чечо, Добриела Попова и Васил Банов.

„Тази комедия кюстендилци ще могат да я видят в нашия театър два пъти през месец ноември - на 17 и 25. Сигурен съм, че и двете постановки ще са с пълни зали",заяви директорът на кюстендилския театър Чавдар Ненов.

"Смях в залата" е блестящ фарс, с вълнуващ и смешен сюжет. Представете си пътуваща театрална трупа, която ще тръгва на турне в Америка с амбицията да покори публиката. Включително и Бродуей. Въпреки огромното желание на режисьора и актьорите за феноменален успех следват куп неудачи и неразбории, които започват още от генералната репетиция. Зрителите стават свидетели не само на това, което се случва на сцената, но и зад кулисите. Любов, интриги и солени закачки, майсторски заплетени от английския драматург Майкъл Фрейн.

„Смях в залата" / „Още веднъж отзад"/ е най- емблематичната пиеса на Майкъл Фрейн, завършена през 1982 г. Пиесата е отличена с наградите на Стандарт Драма и Обществото на театрите от Уест Енд за най - добра комедия на годината.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)