Най - здравословните плодове и зеленчуци през зимата

Топ 5 на най - полезните зимни плодове и зеленчуци

Спазването на диети и здравословно хранене някак си не ни се връзва със зимата, нали? E, да де, но това може да се промени! Особено, когато говорим за второто...

Организмът ни се нуждае и от повече пресни плодове и зеленчуци и ако си мислите, че в най-мразовития сезон от годината те не се срещат, грешите! Има продукти, които са типични именно за този период и при това са много вкусни и полезни. Вижте кои от тях са в Топ 5 на най-здравословните зимни плодове и зеленчуци...

Карфиолът прелива от фолиева киселина, витамините С, К и тези от В групата, а също желязо и фибри. Всичко това го превръща в прекрасен здравословен зеленчук, който помага за поддържането на фигурата, стимулира образуването на повече червени кръвни телца и заздравява нервната система. А като добавим и многото вкусни рецепти, по които можем да си го приготвим, карфиолът се превръща в един от фаворитите ни. 

Червеното цвекло е невероятно добър избор за салати или други ястия през зимата! Червеното цвекло съдържа богатство от антиоксиданти, фолиева киселина, желязо и фибри. Всичко това го прави чудесна храна за бременните жени и тези, които държат на здравето и хубавата си фигура.

Мандарини - ммм, кой не обича тези вкусни плодове, които ухаят на Коледа? Но освен това те са и изключително полезни, защото съдържат огромни количества витамин С и в същото време много малко калории. Така че хапвайте ги щедро, за да подобрите имунитета си и да запазите добрата си форма за лятото.

Витамин С, витамин К и много фибри – ето с тези неща брюкселското зеле може да ни е много полезно! Хапвайте го при всяка възможност и няма да съжалявате! 

Сезонът на дюлята е късната есен, но съвсем спокойно можете да я намерите през зимата. Да не говорим, че ако плодът престои 2- 3 месеца, след като е откъснат от дървото, той става много по- вкусен. В нея се съдържат ценни витамини от В групата, както и витамините А, С и Е. Тя има чудесни тонизиращи и прочистващи свойства, а чаят от дюля или от нейните семена е чудесен при простуда, грип и кашлица, съветва ни beU.bg.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен