Избрани Новини

Цветовете помагат!

Хромотерапията- полезна за здравето!

Хромотерапията се основава на лечението с цветове, а от процедурата може да се възползвате в много съвременни СПА центрове, информира rozali.com. Самата хромотерапия и влиянието на цветовете върху здравето обаче, са познати от древни времена.Какво представлява хромотерапията и как се прилага?

Действието на цветовете върху цялостното здраве може бъде осъществено както чрез очите, така и чрез кожата. Тоест хромотерапията не се изразява само в съзерцаване на определени цветове, носещи различно настроение, усещане и енергия. Смята се, че цветовете буквално могат да бъдат абсорбирани от кожата, като така да окажат влияние върху вътрешните органи в организма. Ето защо хромотерапията се предлага в СПА- центровете под формата на цветен душ.

Иначе казано, имате възможност буквално да се къпете в цветове в специална душ- кабина с променящи се светлинни лъчи в различни нюанси, които имат специфично електромагнитно излъчване. Именно на него се дължи оздравителния ефект на хромотерапията.

Лечебното действие на този метод се усилва при насочване на светлинните лъчи към проблемните зони по тялото, както и при съчетаване на хромотерапията със звукотерапия, хидротерапия, ароматерапия.Хромотерапията се прилага успешно като лечение на неврологични и психологични заболявания, подобрява обмяната на веществата, възстановява жизнения баланс в организма.

Ето какво е влиянието на основните цветове върху здравето:

  • Червен – действа възбуждащо, подобрява кръвообръщението, повишава кръвното налягане, действа тонизиращо, подобрява настроението.
  • Син – има успокояващ и обезболяващ ефект, помага при бесъние, понижава кръвното налягане.
  • Жълт – подобрява умствената дейност, подобрява настроението, помага при депресивни състояния, стимулира творческата страна у човек.
  • Зелен – помага при стрес, подобрява сърдечната дейност, действа успокояващо.

Въз основа на тези знания за цветовете лекарите съветват много внимателно да подбирате цветовете в дома си, основавайки се на представата какъв е характера ви, какви здравословни проблеми имате и от какви цветови влияния се нуждаете.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов