Избрани Новини

Летящи фенери с послания в Световния ден на психичното здраве

РЗИ и ДЦ „Св.Св. Козма и Дамян“ с поредица прояви

На 10 октомври отбелязваме Световният ден на психичното здраве.
По този повод Регионална здравна инспекция – Стара Загора организира обучение на членовете на Клуб «Млад здравен експерт» по проблемите на психичното здраве. По училища в часовете на класа ще се проведат дискусии по повод видеопрожекцията на филма «Тънък лед», касаещ толерантността към хора с психични проблеми.
В програмата на Дневния център „Св.Св. Козма и Дамян“, гр. Стара Загора от 09:00 часа ще бъде отслужена Св. Литургия и Молебен за здраве от о. Йордан Карагеоргиев в параклиса „Св. Св. Козма и Дамян“. От 11:00 часа е организирано хлебно ателие „Рецепта за психично здраве“ с Мрежа „Хлебни къщи“. В Регионална библиотека „Захари Княжески“ от 17:30 до 19:30 часа – арт терапия за психично здраве чрез слово и рисуване „Пеперудена душа“ с водещ поетесата и художничка Елена Мури. От 19:30 до 20:30 часа – „Послание от моето сърце“ – пускане на летящи фенери с послания от терасата на Регионална библиотека „Захари Княжески“.
Според данни на Регионална здравна инспекция – Стара Загора за 2013 година в лечебните заведения за специализирана психиатрична помощ на диспансерен отчет се водят 18,3 % лица с тревожни разстройства, 10,3 % лица с психични и поведенчески разстройства, дължащи се на употреба на алкохол.
Световният ден на психичното здраве се отбелязва за първи път на 10 Октомври 1992 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов