Избрани Новини

Братя Галеви живеели на гърба на боса на "Локо" София?

Скандалните дупничани живеели на вересия

Босът на "Локо" /Сф/ Николай Гигов е финансирал с по 100 хиляди лева небезизвестните дупничани Пламен Галев и Ангел Христов две години подред. Това показват част от документите по делото за незаконно придобито имущество на братя Галеви, водено срещу тях от Комисията за отнемане на незаконно имущество, придобито по престъпен начин /КОНПИ/.

Пред съда в Кюстендил защитниците на Пламен Галев и Ангел Христов представиха четири договора за заем, оправдавайки по този начин част от приходите им през 1999 г. и 2000 година, пише struma.bg.

Първите два заема са подписани на 20 януари 1999 година с Пламен Галев и Ангел Христов. Според тези договори Николайчо Гигов, както е рожденото име на футболния бос, дава на двамата дупничани по 100 милиона лева /неденоминирани/ с условието, че парите трябва да бъдат върнати в 5-годишен срок. Още неизтекъл срокът за връщане на първите две по сто хиляди лева, братята получават нови заеми от по сто хиляди лева от Николайчо Гигов, като срокът за връщане отново е пет години.

По делото обаче така и няма представени доказателства дали тези заеми са върнати, или двамата Галеви все още дължат пари на футболния бос.

Тези договори целят да оправдаят средствата, с които са разполагали братя Галеви през въпросните две години, обясняват юристи от Кюстендил. Според правните норми защитата на  Галеви трябва да докаже приходи на Пламен Галев и Ангел Христов, с които те са купували имоти и коли, а не да представя документи и да доказва, че парите са върнати, как са върнати и откъде са тези приходи през следващите години, обясниха юристи от областния град.

Въпреки че през 2014 година 200 хиляди лева не са много пари, по време на прехода, каквито са 1999 г. и 2000 година, тези средства са били доста сериозна сума, коментират още юристите.

През 2011 година Върховният касационен съд осъди на пет години лишаване от свобода Пламен Галев, който застана на подсъдимата скамейка по обвинение за ръководене на организирана престъпна група. На същото дело Ангел Христов бе осъден на четири години лишаване от свобода за това, че е участвал в престъпната група, ръководена от Пламен Галев. Наказанията си двамата, заедно с още няколко от приближените си трябваше да изтърпят в затворническото общежитие в село Самораново. Вместо да влязат в затвора, Пламен Галев и Ангел Христов се укриха и все още са обявени за международно издирване.

В същото време КОНПИ води дела срещу двамата, съпругите им и фирмите, които те притежават, в опит да отнемат над 7 милиона лева в коли, къщи и имоти от т.нар. Братя Галеви.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов