Избрани Новини

Кметът на Кюстендил: Ще блокираме международни пътища

В знак на протест срещу преразпределението на гласовете от чужбина

В понеделник ще бъдат блокирани международни пътища в знак на протест срещу преразпределението на гласовете от чужбина и изпращането на Александър Методиев от ДПС за депутат от Кюстендилския район. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Петър Паунов, кмет на община Кюстендил. Той бе категоричен, че компетентните институции ще бъдат сезирани за подмяна на изборния резултат.

„Хората излизат и ще заявят позицията си. На клетвата на депутатите също ще бъдем на входа на парламента, за да заявим, че сред тях има такива, които не са избрани по волята на българските избиратели. В момента резултатите не отразяват истината и реалното разпределение на мандатите. Ще покажем, че духът на българина не е загубен“, категоричен бе Петър Паунов.

Той коментира, че изборният закон у нас не само не е съвършен, но и не се спазва. Кметът на Кюстендил посочи като пример стотиците жалби за нарушения в секциите в Турция и допълни, че резултатите от тях ще бъдат обжалвани.
„Вижда се огромният натиск, манипулацията и подмяната на резултатите. На това ще бъде сложен край. Всеки от нас иска да се спазват резултатите и за това трябва да има промяна на изборната система. В Кюстендил, а и в много други райони, хората не са гласували за ДПС и за това техните представители трябва да бъдат от там, откъдето е гласувано за техни представители“, категоричен бе Паунов.

По думите му гражданите на Кюстендил са прави да негодуват срещу изпращането на представител на ДПС от техния регион, тъй като там партията е получила най-ниският резултат – 1,5 %. Паунов уточни, че в случая не става дума за лично отношение към Александър Методиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов