Избрани Новини

Симитли с похвала за добра грижа към паметниците

Община Симитли със собствени средства се грижи за паметниците си и не желае помощ от Областната военна комисия за техните военни паметници. Това стана ясно на заседание на Областната комисия за Военните паметници в Благоевград. Комисията ще избере тези, които ще получат финансиране от републиканския бюджет.
116 общо са военните паметници на територията на Благоевградска област, включени в регистър към Министерството на отбраната. От тях в окаяно състояние са 17. Това стана ясно от писма, изпратени от общините до областната управа. Подполковник Иван Иванов, командир на формирование 26400, поиска да се вземат мерки за опазване и съхранение на паметниците, като изброи 36-те, които са зачислени на поделението.
От  Банско, Разлог и Симитли са изпратили писма, в които упоменават, че със собствени средства се грижат за паметниците си и не желаят помощ от Областната военна комисия за техните военни паметници, информира simitli.info. Областният управител Димитър Димитров свика заседанието на Областната комисия за Военните паметници във връзка с получено писмо от Добромир Тотев,  постоянен секретар на отбраната на МО на Република България и в изпълнение на разпоредбите на Решение на МС за отбелязване на 100 г. от Първата световна война и участието на България в нея.
На заседанието присъстваха подполковник Иванов - командир на военно формирование 26400, подполковник Петър Митев – началник областен военен отдел Благоевград, Недко Шопов – началник Военен клуб, началник отдел "Култура" в Община Благоевград – Елена Арнаудова, директор на Регионален исторически музей Христина Цонева и представители на регионалните структури на военнопатриотичните организации.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов