Избрани Новини

Неврокопският митрополит Серафим освети параклиса „Свети Дух” край Кръста

Той отбеляза, че името на параклиса не е избрано случайно, то е свързано с покровителя и пазителя на Македония -Свети Дух

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов пожела вяра и сила на духа при освещаването на параклиса „Свети Дух” над Благоевград. Десетки благоевградчани дойдоха за освета на новия Божи дом, който е изграден до 33-метровия кръст в местността Заева поляна. „Днес, на тази паметна дата за нашия град - 5 октомври, датата на нашето Освобождение, повече от всякога искам  да ви пожелая сила на духа и вяра”, каза кметът д-р Камбитов. Той допълни, че името на параклиса не е избрано случайно, то е свързано с покровителя и пазителя на Македония -Свети Дух. „Искрено вярвам, че целият мемориален комплекс ще се превърне в символ на Благоевград. Градът ни  отдавна трябваше да има своите символи на вярата”, допълни  д-р Камбитов.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим  и свещеници от благоевградския храм „Въведение Богородично” осветиха параклиса, изграден до Кръста над Благоевград.  Десетки миряни се помолиха и запалиха свещици за здраве. Отслужена бе и заупокойна молитва в памет на знайните и незнайни герои, дали живота си за спасението и свободата на Пиринския край и България, информират от пресцентъра на общината.

Църковен хор към благоевградския храм „Въведение Богородично”  и ансамбъл „Пирин” огласяха двете църковни служби.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов