Избрани Новини

Лот 2 на АМ „Струма" готов до есента на 2015 година

„Всичко е в срок до момента, работи се по цялото трасе, има добра организация" коментира министър Захариева

Лот 2 на АМ „Струма" може да приключи до есента на 2015 година. Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева, която заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров провериха строителните дейности на Лот 2 Дупница - Благоевград от АМ „Струма" и на Лот 4 Сандански - Кулата, предаде dariknews.

Министър Захариева коментира, че договорът с археолозите приключва през юни 2015 година, така че обективният срок за завършване на трасето е следващата есен. Тя беше категорична, че оскъпяване на обекта в резултат на удължаване работата на археолозите няма да има. „Всичко е в срок до момента, работи се по цялото трасе, има добра организация" коментира още министър Захариева. Министрите провериха как вървят дейностите в района на Дупница, разкопките при Мурсалево и тунелите край Кочериново. Предстои да бъде направена инспекция и на Лот 4 Сандански - Кулата.

Проектите се съфинансират от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов