Дарение на уникално издание за библиотеката

Това са „Избрани съчинения” на Петър Константинов в двадесет тома

Регионална библиотека „Дора Габе” получи в дар от Общонародно сдружение „Мати Болгария” чрез кмета на Община град Добрич г-жа Детелина Николова издадените през 2014 г. „Избрани съчинения” на Петър Константинов в двадесет тома, носител на престижната литературна награда „Димитър Димов” за 2006 г.
  Дарението е предоставено от д-р Мариана Станева-Стоянова, съпруга на покойния български писател Петър Константинов и с подкрепата на издателство „Даниела Убенова”, София. Волята на семейството на Петър Константинов е във всяка община в България хората да разполагат с един комплект от тези двадесет луксозни тома избрани съчинения на автора, за да се чете, пази, помни и разпространява творчеството му.

Любопитно е, че за първи път в страната ни се публикуват едновременно двадесет тома от творчеството на един автор. Тези творби са част от необятната дейност на Петър Константинов като писател, лекар, създател и председател на Общонародното сдружение „Мати Болгария” и жив отклик в периодичния печат на всички събития в ежедневния живот на народа ни, споделят дарителите.

С благодарност за ценното дарение, което ще обогати фонда на библиотеката в полза на гражданите на община Добрич и областта. Библиотеката пази жив спомена от срещата си с писателя през януари 2009 г., когато проф. Петър Константинов представи романа си „Заливът на сънищата”, както и осмото издание на  трилогията  „Синият аметист”.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"