ГЕРБ с поредно дарение за социални центрове в Бургас

Бившият дом "Майка и дете" получи този път друхи от кандидатите за депутати

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев, Диана Йорданова и д-р Галина Милева посетиха Дом за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов" - гр. Бургас (ДМСГД). Те дариха нови дрехи за нуждите на социалния център.

В момента в детското заведение се грижат за близо 218 деца, като за 135 от тях се полага резистентна грижа. Директорът на Дома д-р Пепа Ралчева благодари за жеста на внимание, като сподели, че дрехите са от голяма необходимост за различните възрастови групи – от новородени до 7-годишни. Грижи се полагат и за по-големи деца над 10 години.

По време на срещата кандидатите за депутати обсъдиха с д-р Ралчева продължаването на реформите в социалната и здравна сфера. Те разгледаха Отделението за рискови новородени, оборудвано по всички европейски стандарти, както и Центъра за седмична грижа. Една от основните цели на Дом „Вяра, Надежда и Любов” и специалистите, които работят в него, е създаването на условия, близки до семейната среда, за промоция, превенция и рехабилитация на физическото и психично здраве на децата с повишен медико-социален риск.

Кандидатите за народни представители д-р Галина Милева и Снежина Маджарова посетиха Центъра за временно настаняване на бездомни в града. Те се срещнаха с персонала на заведението и дариха дрехи, които са от голяма необходимост за прибиваващите там хора. Всеки новопристигнал в приюта получава комплект дрехи, това е и причината в социалноито заведение винаги да има недостиг и нужда от облекла, особено през зимните месеци.

От ГЕРБ са превърнали в традиционни посещенията си в Центъра, който отговаря на всички европейски изисквания, а персоналът му полага всеотдайни грижи за социализацията и адаптацията на нуждаещите се хора. През 2012 година приютът е открит след мащабен  ремонт, осъществен  със средства по програма "Красива България" - 200 000 лв., от които отпуснати от Министерството на труда и социалната политика и 50 000 лв. - от Община Бургас.

 

 

 
Снимка на Деня

Щрихи от Плевен