Избрани Новини

От ГЕРБ ще продължават да инвестират в образованието, в училища и нови детски градини

Това заяви четвъртият в листата на ГЕРБ Мирослав Петков, който изпрати до класната стая своята първокласничка Мирена

7-годишната Мирена, която бе сред финалистките в конкурса за малки таланти на „Шоуто на Слави“ откри вчера учебната година в ОУ „Патриарх Евтимий“ в старата столица. Първокласничката е дъщеря на предприемача Мирослав Петков, който е депутат от 41-то и 42-то Народно събрание. Петков бе сред родителите, изпълнили училищния двор, за да споделят радостта на децата си. В празничната програма се изявиха десетки талантливи възпитаници на училището.

„Образованието е много важен приоритет за нас“, заявява Мирослав Петков, четвърти в кандидат депутатската листа на ГЕРБ. Това личи и от факта, че сред местните кандидати на най-голямата партия, присъстват авторитетни университетски преподаватели и педагози.

„Не само учителите, всички сме длъжни да дадем най-доброто от себе си, за да възпитаме в семейството и в училище умни и отговорни български граждани. Образованието е условие, за просперитета не само на отделните личности, а на нашите градове, на областта ни, на цялата държава“, категоричен е Мирослав Петков.

По думите му, именно затова усилията на ГЕРБ са насочени към повече инвестиции в модерно образование. Това включва увеличаване на средствата в държавния бюджет, инвестиции в ученическия и масовия детски спорт. От ГЕРБ предвиждат повишаване квалификацията на учителите и на техните възнаграждения, както и актуализиране на учебните програми, обясни бащата на първокласничката Мирена.

За Въвеждане на електронни учебници и използването на информационни технологии в цялостния процес на обучение, работят още от ГЕРБ, обясни още Мирослав Петков. Като успешен предприемач, той е категоричен, че учебните програми трябва да бъдат разработвани заедно с бизнеса, за да се развива образованието в синхрон с нуждите на реалния пазар.

„При управлението на ГЕРБ показахме колко важни са децата за нас. Ние ще продължаваме да инвестираме в нови детски градини и приветливи училища“,  категоричен е четвъртия в листата на ГЕРБ Мирослав Петков. „Ние, а и цялата нация, имаме интерес да растат мислещи, честни, добре образовани млади българи, които с придобитите знания и умения да съградят по-красива България, в която да се живее достойно“, заяви Мирослав Петков, който е баща на три деца.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)