Избрани Новини

Ремонти след първия учебен звънец

Ремонти след първия учебен звънец ще има в 2 училища в Кюстендилска област

44 училища от областта ще открият новата учебна 2014/ 2015 година на 15 септември. Няма закрити училища на територията на Кюстендилска област.
Очакваният брой на първокласниците е 1 012 , с 12 ученици по-малко в сравнение с предходната 2013/ 2014 година, предаде dariknews.
Според подадената информация от училищата на територията на област Кюстендил, ремонтните дейности след 15 септември ще продължат в две училища от областта: ПГЛП "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил и ОУ "Христо Ботев" - Кюстендил. Ремонтите в тези училища няма да възпрепятстват откриването на предстоящата учебна година и нормалното провеждане на учебния процес.
По предварителни данни от училищата, през учебната 2014/ 2015 година в училищата на област Кюстендил ще работят 45 неправоспособни учители, които са в училища в малки населени места, където няма желаещи да заемат учителска длъжност. Там назначените учители преподават освен по своя предмет и по предмети, по които не са специалисти.
Директорите изпълняват своето задължение да обявяват свободните работни места в инспектората по образованието и в бюрото по труда. Всички свободни работни места са обявени на електронната страница на инспектората по образованието.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов