Избрани Новини

Завърши „Пирин Фолк"

Завърши 22-рото издание на Балканския международен фестивал „Пирин Фолк"

Завърши 22-рото издание на Балканския международен фестивал „Пирин Фолк" - Сандански.

Разноцветието от песни, кръшни танци и талант затрудни максимално фестивалното жури с председател проф. Драгостинов, които единодушно избраха песента ”Молитва за нас”  по музика и аранжимент на Вели Чаушев, в изпълнение на Маргарита Хранова, съобщав още dariknews.

Второ място спечели песента на Светослав Лобошки „Звездна нестинарка”, изпълнена от Деси Добрева, а трето място спечели песента „Срещу съдбата” по музика на Руслан Карагьозов, Велизар Илиев, като грабна и наградата на кмета на Община Сандански, както и наградата на публиката в летния театър. 
Младатата певица Кристина Иванова, участник в "Пирин Фолк" взе първо място според класацията на радиостанциите.

Джоко Йович зае второто място.Третата награда отиде при Светлин Миланов.

В раздела за вокални групи победители станаха Трио „Евридика”.

Бяха връчени още много награди и отличия, включително за най-добър текст, най-добър аранжимент и най-добра интерпретация. Много специални грамоти бяха връчени и от името на различните фен клубове из цялата страна – Ракитово, Калояново, Разград, Равда.

За лице на фестивала „Пирин Фолк” бе избрана Деси Добрева, а в конкурса за изпълнители на автентични македонски песни, който се провежда малко преди Гала вечерта победител станаха Дует „Анабел и Дарина Дамянови” от Детския народен хор на Читалище „Отец Паисий” в Сандански.

За цялостен принос и магнетично присъствие на сцената директорът на фестивала Валентин Пензов връчи статуетка на Вили Рай.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов