Избрани Новини

Предварителните кастинги за "Пирин фолк" приключиха, 48 песни участваха в борбата

Предварителните кастинги за певци и песни за предстоящото двадесет и второ издание на Международния фестивал Пирин Фолк 2014 г. е под патронажа на кмета на община Сандански Андон Тотев и община Сандански. От постъпилите 48 песни 5 членното квалитетно жури с председател проф. Дора Христова отся 23, които заедно с осемте квоти ще се борят за наградата на фестивала септември. От певците в конкурса за изпълнители  се класираха 17,като 4 групи и 13 солови изпълнители ще мерят сили в Международния фестивал. Тази година музикалната продукция не отстъпва на миналогодишната. Впечатление прави участието на много млади таланти като Евелина Александрова, Квартет „Хит Мелоди”, Ати Молова, Невена Галинова и пр.

И тази година Пирин Фолк се очаква да бъде съпроводен с много мероприятия, концерти и хубава музика. Ще бъде възроден и конкурса Мис Пирин Фолк, който миналата година не се състоя и конкурса за изпълнители на автентични /изворни/ македонски песни, а на сцената очакваме да блеснат незабравимата Маргарита Хранова, Деси Добрева, Лили Цветкова, Христо Косашки, Георги Жбантов и др.

Отново организаторите – община Сандански ще се погрижат всяка песен и изпълнение да бъдат съпроводени от ефектни танци и хореография.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов