Избрани Новини

Седмица на пожарната безопасност в Сандански

На 14 септември 1905 г. в София е организиран първият пожарникарски събор

Инициатори на събора са пожарните командири Димитър Тролев, Георги Атанасов, Руси Кожухаров, Найден Николов, Тодор Боев. С решение на Министерския съвет на Република България  датата 14 септември е обявена за Професионален празник на българските пожарникари. Празникът традиционно съвпада с провеждането в цялата страна на Седмица на пожарната безопасност (08-14.09.2014 г.).

Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Сандански ще отбележи професионалния празник и Седмицата за пожарна безопасност със следните мероприятия:

Организирана е приемна с открит телефон за граждани от 09:30 до 12:00 часа в периода от 08.09.2014 г. до 11.09.2014 г. Откритият телефон за граждани е 0746/ 22016, а приемната ще бъде в кабинета на Началника на РСПБЗН – Сандански, на административен адрес ул. „Малешевска” № 2. Приема на гражданите ще се осъществява от Атанас Атанасов – Началник на РСПБЗН – Сандански.

Всеки ден от седмицата ще се провежда Ден на отворените врати в РСПБЗН – Сандански. Всички желаещи граждани, ученици и деца от детските градини ще имат възможността да разгледат наличната пожарна техника, да наблюдават извършването на оперативни дейности и да им бъдат разяснени мерките за пожарна безопасност и защита при бедствия.

На 12.09.2014 г. от 09.30 часа ще бъде поднесен венец и ще се отдаде почит пред паметната плоча на главен сержант Васил Тасев, загинал при изпълнение на служебния си дълг на 25.02.1992 г.

Ще бъде проведено демонстрационно обучение в ЦДГ № 3 „Пролет” гр. Сандански;

Ще се организира среща с ветерани и бивши служители на РСПБЗН – Сандански;

Ще се отслужи водосвет за здраве на служителите на РСПБЗН – Сандански, както и освещаване на новополучените пожарни автомобили;

Организирана е дарителска кампания в помощ на децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари, съобщиха още от РСПБЗН – Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов