Избрани Новини

Фолклорните групи от Сандански подредиха кулинарна изложба

Дни преди конкурсните вечери за фестивала „Пирин Фолк”, фолклорните групи от Сандански „Стримона”, „Здравец” и „Детелина”, както и групите от с. Струма, Лебница и Левуново приготвиха традиционни за пиринския край ястия, които под съпровода на кръшни хора и ръченици изложиха на централния градски площад в Сандански.

Засукани баници, качамак, картофи по малешевски, пълнени ябълки, лозови сърмички и сладки погачи бяха само част от домашно приготвените традиционни за региона ястия и печива.

След няколко хорá и много снимки, които санданчани и чужденци си направиха с питките и баклавите всички бяха поканени да вкусят от вкусотиите, майсторски приготвени от ръцете на жените, които показаха, че освен да пеят могат и да готвят превъзходно.

За минути на градския площад в Сандански се събраха стотици, които бяха изключително впечатлени от майсторски приготвената кулинарна изложба. Най-голям интерес изложбата предизвика у група чужденци, които с нескрит интерес пробваха от българските ястия.

Гастрономическата изложба е част от проявите на „Пирин Фолк”, като тази вечер в 19.00 ч. в клуб „Какао” ще се проведе и Авторска вечер на творци от Балканите, а по-късно концертните изяви на фестивала ще стартират с изпълненията на Маргарита Хранова и младите таланти Невена Пенкова и Кристина Иванова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов