Избрани Новини

Благоевградски състави на фестивал в Делчево

На 5.09.14 в Делчево започва фестивалът "Балканът пее и танцува"

Благоевградски състави участват на фестивала „Балканът пее и танцува” в македонския град Делчево, който е на 5 септември.
Фестивалът ще се проведе за първи път и е вдъхновен от утвърдилия се в последните години благоевградски танцов спектакъл „Заедно под дъгата”.

Това е един от многото международни форуми, в които община Благоевград взима участие в последните няколко години благодарение на изключително успешната политика за трансгранично сътрудничество на екипа „Камбитов”.

По тази линия Благоевград се кооперира с градове от целия свят като Лече (Италия), Нагасаки (Япония), Жилина (Словакия), Солун (Гърция) и други.  
"Балканът пее и танцува" в Делчево е организиран от Дома на културата „Никола Вапцаров”, като огромна заслуга за участието на благоевградските таланти има директорът Любчо Петровски.
Благоевград ще бъде представен от балет „Астра”, хип-хоп формация „Екс Крю”, Клуб по спортни танци „Благоевград” и Студио за джаз и поп пеене „Дрийм”.

В едночасова програма те ще покажат пред македонска публика модерните музикални форми на обучение сред подрастващото поколение.
По време на визитата ще се дискутира и възможността за обмен на педагози и треньори от Благоевград в Делчево, за да подпомагат македонските си колеги при създаването на трупи, обучаващи се в съвременни модерни танци и балет.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов