Избрани Новини

Прехвърлят бившите военни казарми на общината

В допълнение на техния разговор бе дискутирано и прехвърлянето на 67 декара от бившите военни казарми

Стратегически въпроси за развитието на Благоевград, за които БлагоевградУтре съобщи, обсъдиха вчера кметът д-р Атанас Камбитов и проф. Георги Близнашки. В допълнение на техния разговор бе дискутирано и прехвърлянето на 67 декара от бившите военни казарми на общината и изграждането на православен храм и музей в района.

„Доста широк кръг от проблеми бяха поставени на нашето внимание. Ще направим каквото е по силите ни за връщането на терените на бившите казарми на общината”, категоричен бе министър- председателят проф. Георги Близнашки. Той подчерта и че изграждането на Музей на Македоно-одринското опълчение ще  съхрани паметта на предците ни.

Д-р Камбитов уточни, че дългогодишните усилия на общината за реализирането на мащабните проекти, замислени в  района на казармите, скоро ще бъдат увенчани с успех. „През следващата седмица пристига генерал-майор Андрей Боцев, командир на Сухопътните войски. С него на място ще уточним необходимите стъпки за реализирането на проект, който се отлага от година и половина по необясними причини”, каза кметът Камбитов.Той допълни, че процедурата по връщането на терените продължава и най-вероятно финалът ще бъде през 2015 година. ”Отново трябва да бъде изготвен проект и да се плануват строително – монтажни дейности. 67 декара от района ще бъдат отредени за парк, от който застроената площ ще се равнява на около 7-8 хиляди кв. м. Паркът по естествен начин ще се свързва с кампуса на Американския университет, парка срещу него, след което ще се слиза по коритото на река Благоевградска Бистрица, където общината вече има спечелен проект за неговото облагородяване. По коритото на реката ще се стига до парк „Бачиново”, обясни плановете за терените кметът д-р Атанас Камбитов.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден